Skip links

Antwerpen

Antwerpen

Antwerpen, de centrum stad in het Vlaams gewest in België heeft een rijke historie. Wij nemen u graag mee naar de hoop interessante musea en bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft. Voor de vaartocht ligt Antwerpen heel gunstig, namelijk aan de Schelde. De Schelde loopt over in de Westerschelde en is daarmee een belangrijke verbinding tussen Antwerpen en Vlissingen. Grote zeeschepen moeten de Westerschelde passeren om van zee naar land en andersom te gaan. Ook staat de Westerschelde bekend om haar flinke stroming. Dit bij elkaar opgeteld maakt het een uitdagend vaargebied.

Route

We gaan van start in Willemstad waar we samen de puntjes op de i zetten om vanuit daar dezelfde middag te vertrekken richting Tholen. Na een overnachting in Tholen gaan we door naar Antwerpen, een tocht van iets meer dan 20 mijl. Op de tweede dag komen we aan in Antwerpen en op dag drie kunt u de hele dag Antwerpen gaan verkennen. Op deze dag worden excursies aangeboden. De volgende dag wordt met een vaartocht van ±50 Mijl koers gezet naar Vlissingen. Vlissingen heeft haar bekendheid te denken aan onder meer Michiel de Ruyter. Vanuit Vlissingen gaat de reis door naar Nieuwpoort, hier blijven we een dag extra liggen. Hierna wordt de terugreis ingezet en varen we via Zeebrugge en Zierikzee terug naar Willemstad.

Een reis naar een rijke historie.

Excursies

Tijdens de tocht worden verschillende excursies georganiseerd waar u vrijblijvend aan kunt deelnemen. Een greep uit de excursies zijn: musea, proeverijen, bezienswaardigheden en rondleidingen. Deze excursies vinden altijd plaats in de buurt van de ligplaatsen van onze schepen.

Reis informatie

Datum: Mei 2023
Reisduur: 9 Dagen
Aantal Boten: 12 Boten

nl_NL