Skip links

Waddeneilanden

Waddeneilanden

De Waddeneilanden bevinden zich in het noorden van ons land. Tussen de eilanden en het vaste land zit de Waddenzee. De Waddenzee is het grootste getijdensysteem ter wereld. Daardoor ontstaan in dit gebied sterke stromingen, smalle vaargeulen en variabele ondieptes. Het is daardoor een zeer uitdagend maar ook uniek gebied om te varen. Tijdens deze reis zullen we verschillende eilanden bezoeken.

Route

De tocht vertrekt vanuit Amsterdam richting IJmuiden. De volgende dag gaat de toch verder over zee naar Den Helder. Daar verwachten we aan het einde van de middag aan te komen. Op de derde dag vertrekken we aan het einde van de middag naar Texel, het eerste Waddeneiland. Op Texel zullen wij een volle dag liggen om daarna door te gaan naar Terschelling, het tweede Waddeneiland. Op Terschelling is wederom tijd voor activiteiten, want ook hier wordt een dag gelegen. Vanuit Terschelling gaat de reis op dag zeven terug richting het zuiden, naar Stavoren. De dag erna wordt koers gezet richting Enkhuizen en op de laatste dag gaan we terug naar Amsterdam.

Samen de wadden ontdekken.

Excursies

Tijdens de tocht worden verschillende excursies georganiseerd waar u vrijblijvend aan kunt deelnemen. Een greep uit de excursies zijn: musea, proeverijen, bezienswaardigheden en rondleidingen. Deze excursies vinden altijd plaats in de buurt van de ligplaatsen van onze schepen.

Reis informatie

Datum: 16 t/m 24 september
Reisduur: 9 dagen
Deelnemers: max. 12 Boten

nl_NL